Chlorella

16. október 2019 /

A tanulmányok azt mutatják, hogy a chlorella fogyasztása pozitív hatással lehet a szervezet lipidprofiljára. Az algák vér koleszterinszintre gyakorolt ​​hatását vizsgáló kutatások összefüggést mutatnak a chlorella fogyasztása során bekövetkezett koleszterinszint-csökkenés és a magas karotinoid tartalma között. Úgy tartják, hogy a karotinoidok a koleszterinhez hasonló szerkezetük miatt csökkentik a sejtmembrán LDL-receptorait, valamint csökkentik a koleszterinszintézist. Ugyanakkor valószínű, hogy a karotinoidok gátolják a koleszterin felszívódását az emésztőrendszerből. Az elvégzett metaanalízis megerősíti a chlorella bevétele után csökkent koleszterinszintet, valamint a triacilglicerolok és egyéb paraméterek csökkenését. A karotinoidoknak a koleszterin felszívódását csökkentő funkcióját is feltételezik, csakúgy, mint a chlorellában található rost hatását. A kutatások szerint a chlorella fogyasztásának jótékony hatása van az immunrendszer működésére. Egy kettős vak vizsgálatban, amely az algák emberi immunrendszerre gyakorolt ​​hatását vizsgálta, a citokinszint növekedését figyelték meg nyolc hét használat után. Ugyanakkor az NK-sejtek (természetes ölősejtek) fokozott aktivitását regisztrálták.